ГоловнаСвіт

США, Японія та Індія почали найбільші спільні військові навчання

Щорічні навчання "Malabar" будуть проводити біля берегів Індії.

США, Японія та Індія почали найбільші спільні військові навчання
Архив

США, Індія і Японія розпочали найбільші спільні військово-морські навчання під назвою "Malabar".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Malabar" 2017 року є останнім у безперервній серії тренувань, масштабність і складність яких з роками збільшилася для вирішення різних спільних загроз безпеці на морі в Індо-Азійсько-Тихоокеанському регіоні", - заявили в Тихоокеанському командуванні збройних сил США.

Як зазначають, щорічні навчання "Malabar" будуть проводити біля берегів Індії. Ці навчання є найбільшими, відколи Індія і США почали їх практикувати у 1992 році. Пізніше до них приєдналася Японія.

За словами військових чиновників, навчання, в яких беруть участь американський авіаносець USS "Nimitz", індійський авіаносець "Vikramaditya" і найбільший військовий корабель Японії - вертольотоносець "Izumo", спрямовані на підтримання балансу сил в Азійсько-Тихоокеанському регіоні на тлі зростання впливу Китаю. Усі три країни стурбовані претензіями Китаю на майже всі води Південно-Китайського моря і розширенням військової присутності в регіоні.

Як зазначає агентство, в минулому Китай критикував навчання, називаючи їх дестабілізатором для регіону.

Також повідомляють, що Індія цього року відхилила запит Австралії на приєднання до навчань, побоюючись, що це ще більше посилить ворожнечу Китаю.

За словами представників індійського флоту, навчання будуть зосереджені на операціях авіаносців і способах пошуків підводних човнів.

Як повідомляли раніше сьогодні, в Одесі почалися українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2017".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram