ГоловнаСвіт

Кадиров заявив про спроби "різних сил похитнути" мир у Чечні

Влада Чечні назвала брехнею інформацію про вбивство в республіці 27 осіб.

Кадиров заявив про спроби "різних сил похитнути" мир у Чечні
Кадыров
Фото: instagram.com/kadyrov_95

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що "різні сили намагаються через певні важелі похитнути" мир у республіці.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі

Кадиров підкреслив, що головна справа його життя - це продовжувати шлях свого батька Ахмата Кадирова, який "віддав життя за нашу землю, за наш народ". "Дуже дорогу ціну ми заплатили за мир у нашій республіці. Шлях завоювання миру ми пройшли, тепер ми йдемо шляхом створення", - констатував голова Чечні.

Однак, за його словами, "різні сили" намагаються похитнути мир у республіці і "кожному з команди Ахмат-Хаджі Кадирова доводиться бути атлантом, щоб на своїх плечах утримати те, що хочуть зруйнувати вороги".

"Саме такі люди підтримуючи терористів, які вбивають мирне населення, захоплюють будівлі, нападають на представників силових структур, прирікають на страту цілі народи", - зазначив Кадиров.

Він зробив висновок, що, "якщо ти чуєш від тих, хто очікує розпаду" твоєї країни, тільки погане, отже, ти на правильному шляху".

Пост у Telegram з'явився наступного дня після того, як "Новая газета" з посиланням на свої джерела повідомила про розстріл у Чечні 27 людей у ніч проти 26 січня. За даними видання, убитих спочатку затримали в різних районах Чечні, після чого привезли на територію дислокації полку патрульно-постової служби поліції імені героя Росії Ахмат-Хаджі Кадирова (ППСП ім. Кадирова). Там їх, написала газета, розстріляли і розвезли по різних кладовищах, де поховали в «поспіхом виритих могилах». У чому підозрювали убитих і на якій підставі їх затримали, не уточнювалося.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що в Кремлі взяли до відома інформацію про вбивство в Чечні 27 людей.

Міністр з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації Чечні Джамбулат Умаров заявив, що ця інформація - брехня і "черговий виток і сплеск нездорової фантазії" автора розслідування Олени Мілашиної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram