ГоловнаПолітика

МЗС РФ назвало новою Берлінською стіною плани України ввести біометрію при в'їзді

Росія сумує.

МЗС РФ назвало новою Берлінською стіною плани України ввести біометрію при в'їзді

Міністерство закордонних справ Російської Федерації назвало спробою побудувати "залізну завісу" і "нову Берлінську стіну" плани України ввести для росіян, які в'їжджають у країну, контроль за біометричними паспортами..

"Судячи з усього, в Україні готові збудувати нову залізну завісу аби не допустити нормального людського і родинного спілкування жителів Росії і України. [...] У всі часи культура і зв'язки між людьми залишалися мостами для налагодження відносин як на рівні держав, так і громадянського суспільства. Спроби України відгородитися «новою Берлінською стіною» дуже сумні", - повідомляється на сайті МЗС.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Україна введе біометричний контроль за іноземцями, які хочуть в'їхати на територію країни. У громадян зарубіжних країн вимагатимуть надати відбитки пальців та цифрові фотографії. Щодо росіян з січня 2018 року буде введена система попередньої реєстрації. Громадян Росії будуть зобов'язувати також повідомляти про свої переміщення країною в органи влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram