ГоловнаСвіт

Ле Пен подала в суд на AFP

Після провалу на виборах партія Ле Пен планує провести ребрендинг.

Ле Пен подала в суд на AFP
Марин Ле Пен

Голова французьких ультраправих Марін Ле Пен звинуватила журналіста інформаційного агентства Agence France-Presse Гійома Додена в наклепі та подала на нього до суду.

Про це Марін Ле Пен написала в своєму Twitter, повідомляє RFI.

"Я подаю в суд на AFP і Гійома Додена. Це агентство стало фабрикою з виробництва наклепницьких чуток", - написала голова Нацфронту.

Як зазначено, це повідомлення з'явилося в Мережі після публікації французьким агентством матеріалу під назвою "ребрендинг Нацфронту на тлі загрози судового переслідування", в якій журналіст AFP і фахівець з крайніх правих Гійом Доден нагадує, що Марін Ле Пен і її партія проходять відразу за кількома кримінальними справами.

Повідомляють, що найбільш медійною зі справ "Національного фронту" стала справа про фіктивні робочі місцях в Європарламенті. Розслідування щодо цього почалося в 2015 році. Крім Марін Ле Пен і її батька Жан-Марі Ле Пена, у ній проходять ще 15 депутатів від Нацфронту, а також близько 40 парламентських асистентів.

В Європарламенті збиток від фіктивних робочих місць оцінюють приблизно в €5 млн у період з 2012-го по 2017 рік, повідомляє радіостанція.

У своїй замітці Гійом Доден цитує декілька анонімних джерел із партії Ле Пен, що розповідають про внутрішні конфлікти в "Національному фронті".

Відзначають, що після провалу на президентських виборах і невдалих результатів на парламентських виборах, що не дозволили Марін Ле Пен створити фракцію в Національних зборах, крайня права партія переживає кризу і найближчим часом збирається провести ребрендинг.

Нагадаємо, наприкінці червня проти Марін Ле Пен почали офіційне розслідування. Лідера "Національного фронту" підозрюють у зловживанні довірою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram