ГоловнаСвіт

Трамп прокоментував листування про компромат на Клінтон, яке опублікував його син

Американський лідер назвав історію про компромат на Клінтон "величезним полюванням на відьом".

Трамп прокоментував листування про компромат на Клінтон, яке опублікував його син
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп вважає, що його син "відкритий, прозорий і невинний", і він проробив гарну роботу, опублікувавши скріншоти з листуванням про компромат на Гілларі Клінтон

Про це Трамп написав у своєму "Твіттері"

Коментуючи дії свого сина, Трамп знову сказав, що вся ця історія є "найбільшим полюванням на відьом". Він також зазначив: "Коли ви читаєте "як повідомляють джерела" в фейкових ЗМІ, то часто ці джерела вигадані, насправді їх не існує".

Напередодні Дональд Трамп-молодший у своєму "Твіттері" опублікував листи зі своєї електронної пошти. З них випливає, що син американського президента обговорював отримання компрометуючої інформації про Клінтон, яка була суперницею Трампа під час президентських виборів.

Трамп-молодший листувався з музичним критиком Робом Голдстоуном. Він написав, що дані про Клінтон Голдстоуну запропонував російський бізнесмен Емін Агаларов. Йому цю інформацію передав батько, власник Crocus Group Арас Агаларов після зустрічі з "королівським прокурором". The New York Times писала, що посади "crown prosecutor" у Росії немає, але її еквівалентом є посада генпрокурора Росії. Ним є Юрій Чайка.

Разом з Арасом Агаларовим Трамп організовував конкурс "Міс Всесвіт" у Москві в 2013 році. Зустріч, на якій був Трамп-молодший, зять американського президента Девід Кушнер, радник Пол Манафорт і російський адвокат Наталія Весельницька, відбулася в червні минулого року в Нью-Йорку.

Як стверджує NYT, Весельницька представляла інтереси уряду Росії. Трамп-молодший це заперечує. Сама Весельницька каже, що син американського президента дійсно просив інформацію про Клінтон, але в неї не було цих відомостей.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомляли, що спецпрокурор США перевірить контакти сина Трампа з юристом із РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram