ГоловнаСвіт

Заарештованим після заворушень у Гамбурзі росіянам загрожує до 10 років в'язниці

Росіян підозрюють у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень і в опорі поліції.

Заарештованим після заворушень у Гамбурзі росіянам загрожує до 10 років в'язниці
Беспорядки в Гамбурге
Фото: EPA/UPG

Двом росіянам, заарештованим після заворушень у Гамбурзі і під час нещодавнього саміту G20, може загрожувати від шести місяців до 10 років тюремного ув'язнення.

Про це DW повідомила офіційний представник прокуратури Гамбурга Нана Фромбах (Nana Frombach).

За її словами, 10 років - це максимальний термін, до якого можуть бути засуджені затримані, проте остаточне рішення прийматиме суд після того, як завершиться розслідування і будуть висунуті офіційні звинувачення.

Наразі обох заарештованих утримують у камері попереднього ув'язнення. Їх підозрюють у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень і спротиві поліції. За даними правоохоронних органів, росіяни жбурляли пляшки в поліцейських.

Усього у зв'язку із заворушеннями в Гамбурзі поліція затримала шістьох громадян Російської Федерації. Чотирьох із них незабаром відпустили.

Протягом протестних акцій у зв'язку із самітом G20, який відбувся 7-8 липня, переважно ліві екстремісти влаштували вуличні бої з поліцією, підпали автомобілів, погроми і пограбування магазинів у районах поруч із місцем проведення саміту. Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ. Розслідуванням заворушень займається спеціальна комісія.

Як повідомляли напередодні, Німеччина попросила у ЄС допомоги в розслідуванні заворушень у Гамбурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram