ГоловнаСвіт

США повідомили про падіння північнокорейської ракети поблизу Росії

За даними джерел CNN, вона приземлилася за 96,5 км від Владивостока.

США повідомили про падіння північнокорейської ракети поблизу Росії
Фото: EPA/UPG

Запущена КНДР у ніч на неділю ракета впала в безпосередній близькості від Росії, заявив Білий дім.

"Враховуючи, що ракета впала так близько до російської території, по суті, ближче до Росії, ніж до Японії, президент [США Дональд Трамп] не може уявити, що Росія задоволена [запуском]", - йдеться в повідомленні адміністрації американського президента.

Білий дім зазначив, що Трампа проінформовано про проведення чергового ракетного випробування Північною Кореєю. Вашингтон закликав світову спільноту ввести більш жорсткі санкції проти КНДР, назвавши її дії "провокацією".

За даними джерела, на які посилається CNN, ракета впала в воду за 60 миль (96,5 км) від Владивостока.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін, який зараз перебуває з візитом в Китаї, обговорив з головою КНР Сі Цзіньпіном минулий пуск ракети і висловив стурбованість ситуацією, що склалася. Питання про близькість падіння ракети до російської території Пєсков переадресував в Міноборони.

Головний секретар Кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга заявив, що ракета не потрапила в виняткову економічну зону країни. Він також пояснив, що дії КНДР не спровокували включення в Японії загальнонаціональної попереджувальної системи про ракетні запуски. Проте, Токіо висловило Пхеньяну протест, пише РБК.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про неприйнятність ракетних випробувань і сказав, що це суперечить резолюції ООН.

Північна Корея запустила ракету в ніч на 14 травня. Суга пояснив, що дальність польоту ракети становила 800 км. За даними військових Південної Кореї, ракета пролетіла 700 км.

Тихоокеанське командування збройних сил США встановлює тип ракети. Міноборони Японії допустило, що це міг бути снаряд абсолютно нового типу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram