ГоловнаСвіт

Україна входить у топ-10 напрямків аеропортів Ізраїлю

Зростання пасажиропотоку склало 28%.

Україна входить у топ-10 напрямків аеропортів Ізраїлю
Фото: EPA/UPG

Повітряні маршрути, що з'єднують Україну та Ізраїль, набирають популярність.

Про це заявив міністр транспорту Ізраїлю Ісраель Кац напередодні візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Згідно з даними ізраїльських компетентних відомств, Україна входить у десятку лідерів пасажиропотоку серед напрямків, які сполучають аеропорт "Бен-Гуріон" зі світом.

Як заявив міністр, у сфері авіасполучення спостерігається чітка тенденція до зростання. На сьогодні зареєстровано збільшення пасажиропотоку між Ізраїлем і Україною більш ніж на 28%. Якщо минулого року (тільки за перші чотири місяці) в аеропорту "Бен-Гуріон" цей показник склав трохи більше за 170 тисяч, то за аналогічний період цього року це число сягнуло близько 219 тисяч пасажирів.

У квітні 2017 року на українсько-ізраїльських авіанапрямках зареєстровано зростання числа пасажирів більш ніж на 25% порівняно з аналогічним періодом минулого року. У квітні нинішнього року число пасажирів склало майже 67 тисяч. Для порівняння, у квітні минулого року це число трохи перевищило 53 тисячі осіб.

Міністр пов'язує цю тенденцію з плодами реформи "Відкрите небо" - однієї з найбільш значущих революцій у сфері споживчих цін в Ізраїлі за останні кілька років.

"Програма "Відкрите небо" призводить до значного збільшення потоку пасажирів в ізраїльських аеропортах. Інтерес до авіаліній на українсько-ізраїльському напрямку продовжує підвищуватися. Беручи до уваги зростання потенціалу, нещодавно Управління цивільної авіації Ізраїлю і України домовилися про збільшення максимально дозволеного числа рейсів за маршрутом Тель-Авів - Київ з 24 до 31 польоту в тиждень від кожної сторони. На інших напрямках, таких як Одеса, Львів, Харків, Дніпропетровськ, Вінниця, максимальне число рейсів було збільшено до 14 в кожному напрямку", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram