ГоловнаСвіт

Перший візит на посаді президента Макрон здійснить в Німеччину

Президент Франції відвідає Берлін 15 травня.

Перший візит на посаді президента Макрон здійснить в Німеччину
Эммануэль Макрон
Фото: EPA/UPG

У перший день після вступу на посаду президента Франції Еманюель Макрон відвідає з офіційним візитом канцлера ФРН Ангелу Меркель в Берліні.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель з нетерпінням очікує Макрона у своєму відомстві в Берліні 15 травня, повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт у п'ятницю, 12 травня.

Напередодні, 11 травня, Меркель розповіла, що має намір запропонувати майбутньому лідерові Франції нову інвестиційну програму, а також обговорити подальші заходи щодо зміцнення єврозони. Крім того, вона хоче сприяти проведенню реформ для поліпшення ситуації на ринку праці.

Президент Франції соціаліст Франсуа Олланд передасть пост глави держави своєму наступникові соціал-лібералу Макрону на офіційній церемонії вступу на посаду 14 травня.

7 травня у другому турі президентських виборів Еманюель Макрон отримав підтримку 66,1 відсотка активних виборців. За його суперницю, кандидата правих популістів Марін Ле Пен проголосували 33,9 відсотка тих, хто прийшли на вибори.

Перша зустріч Меркель з Макроном пройшла в Берліні 16 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram