ГоловнаСвіт

Неонацисти зі США пов'язані з атакою на пошту Макрона, - Le Monde

Раніше гаданого зломника пошти Макрона засуджували за кіберзлочини у США

Неонацисти зі США пов'язані з атакою на пошту Макрона, - Le Monde
Макрон
Фото: EPA/UPG

Американські неонацисти пов'язані з поширенням викрадених електронних листів виборчого штабу тоді ще кандидата в президенти Франції Еманюеля Макрона.

Про це повідомляє Euobserver з посиланням на французьку газету Le Monde.

"Веб-сайт під назвою nouveaumartel.com, який вважають місцем, де з'явилися викрадені листи, має одну і ту саму цифрову інфраструктуру, що й сайт dailystormer.com, створений американським неонацистом Ендрю Овернеймером", - йдеться в повідомленні.

Листування Макрона поширили 5 травня, незадовго до його перемоги на президентських виборах у Франції.

Архів листів скинули на сайт через два дні після того, як на інтернет-форумі 4chan.org з'явилися документи, які свідчать про те, що в Макрона нібито є офшорний фонд.

Як зазначають, раніше Овернеймера засуджували за кіберзлочини у США. Його сайт dailystormer.com популяризує діяльність Натана Даміго, ще одного ультраправого активіста, який здобув популярність після нападу на антифашиста. Овернеймер у повідомленні на своєму сайті 4 травня припустив, що Даміго збирався опублікувати матеріал проти Макрона.

Нагадаємо, на початку травня повідомляли, що виборчий штаб Макрона атакували хакери, пов'язані з російськими кіберзлочинцями, які стоять за атакою на Демократичну партію США під час виборів президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram