ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ затримали співробітників трьох банків, які вивели $17 млн під заставу бочок з водою

Затримані організували видачу заздалегідь незворотних кредитів підконтрольним комерційним організаціям.

У РФ затримали співробітників трьох банків, які вивели $17 млн під заставу бочок з водою
Фото: www.primorye24.ru

Співробітники Головного управління економічної безпеки і МВС Росії затримали співробітників трьох комерційних банків, які видавали заздалегідь незворотні кредити під заставу бочок з водою.

Про це повідомляють на сайті російського відомства.

Група складалася з керівників і співробітників трьох комерційних банків, розповіла офіційний представник МВС Ірина Вовк.

Затримані в період з 2014-го по 2015 рік організували видачу незворотних кредитів підконтрольним комерційним організаціям, так званим "технічним позичальникам", на загальну суму близько мільярда рублів ($17 млн). Як заставне забезпечення за кредитними договорами під виглядом дорогої хімічної сировини надавали бочки з водою.

Співробітники поліції вилучили фінансову документацію, печатки юридичних осіб та інші предмети і документи. Стосовно чотирьох співробітників банків порушили справу про шахрайство (частина 4 статті 159 КК). Підозрюваних заарештували.

Раніше голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна повідомила, що обсяг коштів, виведених із Росії за кордон під час сумнівних операцій у 2016 році, за попередньою оцінкою, скоротився в 2,5 разу - до 190 млрд рублів. У 2015 році сума нелегально виведених коштів становила близько 500 млрд рублів.

Як повідомляли раніше в травні, з банку РПЦ зникли $90 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram