ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив журналістам скасувати брифінги

Президент США пригрозив звільненому голові ФБР.

Трамп пригрозив журналістам скасувати брифінги
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 12 травня, пригрозив пресі замінити щоденні брифінги для журналістів письмовими відповідями на запитання "заради точності", передає DW.

Таким чином Трамп відреагував на критику в пресі суперечливих пояснень працівниками Білого дому, чому Трамп звільнив главу ФБР Джеймса Комі.

"Оскільки я дуже активний президент і багато чого відбувається, мої представники не можуть виступати з трибуни з ідеальною точністю!", - написав Трамп у Twitter .

Крім того, президент США пригрозив звільненому голові ФБР.

"Джеймсу Комі краще сподіватися, що не було ніяких "плівок" наших розмов, перед тим, як він почне зливати інформацію пресі!", - йдеться у твіті Трампа.

Видання The New York Times, посилаючись на близьких колег Комі, повідомило, що в січні між Комі і Трампом відбулася розмова, в якій президент зажадав від глави ФБР "персональної лояльності", але Комі у відповідь заявив про свою "чесність".

Трамп 9 травня несподівано звільнив главу ФБР. Згодом він назвав Джеймса Комі "позером" і зазначив, що звільнив би голову ФБР і без рекомендацій Мін'юсту. Раніше в Білому домі заявляли, що саме рекомендації міністерства стали визначальними для рішення Трампа про звільнення Комі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram