ГоловнаСвіт

У РФ співробітники колонії, які до смерті побили українця, отримали 49 років в'язниці

У листопаді 2015 року обвинувачені побили на території Бєлорєченської колонії сімох засуджених підлітків.

У РФ співробітники колонії, які до смерті побили українця, отримали 49 років в'язниці
Фото: ru-newz.ru

У Краснодарському краї Росії 10-х екс-співробітників Бєлорєченської виховної колонії засудили загалом на 49 років позбавлення волі у справі про побиття в'язнів, один з яких - українець Віталій Поп - помер від травм.

Про це повідомляє правозахисна організація "Зона права" з посиланням на адвоката Андрія Сабініна.

Суд засудив т.в.о. начальника виправного закладу Владислава Іванова до п'яти років позбавлення волі, співробітників Арсена Шамхалова та Андрія Криволапова - до 11 років, Павла Грицину - до 3,5 років, Валерія Задніпровського - до чотирьох, Романа Берсенєва, Валерія Савченка, Мусу Аллаєва, Сергія Лабинського - до трьох, оперативного чергового Сергія Андріященка - до 2,5 років позбавлення волі.

Суд встановив, що 24 листопада 2015 року обвинувачені побили на території Бєлорєченської колонії сімох засуджених підлітків.

"Побої супроводжувалися приниженнями і знущаннями. Підлітків роздягли догола, змушували мочитися один на одного і занурювали головою в унітаз", - повідомляють правозахисники.

16-річний українець Віталій Поп помер від отриманих травм. Безпосередньо причетними до його смерті визнані співробітники колонії Шамхалов і Криволапов.

Повідомляючи про інцидент, "Нова газета" згадувала, що вартові обзивали Віталія "хохлом" і "бандерівцем".

Сім'я Попів проживає в станиці Холмська Краснодарського краю РФ. У батьків загиблого - вид на проживання в РФ. У 2015 році Віталія засудили на чотири роки і вісім місяців колонії за участь у розбійному нападі на магазин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram