ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У підозрюваного в причетності до теракту в Петербурзі знайшли бомбу з вогнегасника

Суд ухвалив рішення заарештувати можливого терориста до 10 липня.

У підозрюваного в причетності до теракту в Петербурзі знайшли бомбу з вогнегасника
Теракт в Петербурге
Фото: EPA/UPG

Під час обшуків у будинку Мухамадюсупа Ерматова, якого підозрюють у причетності до теракту в Петербурзі, знайшли вибуховий пристрій, аналогічний використаному під час теракту 3 квітня.

Про це повідомляє "Інтерфакс"

"У будинку Ерматова знайдено вибуховий пристрій, зроблений з вогнегасника, аналогічний тому, який підірвав Джалілов. Під час допиту брата Ерматова, він повідомив, що його приніс Ерматов", - розповів слідчий під час засідання Басманного суду Москви, де обирався запобіжний захід Ерматову.

Суд ухвалив рішення заарештувати Ерматова до 10 липня. Адвокат Ерматова просив не заарештовувати свого підзахисного. Він також припустив, що Ерматова побили під час затримання.

Ерматова затримали напередодні в Москві. Його підозрюють у незаконному обігу вибухових речовин, які пов'язані з виконавцем теракту в Петербурзі Акбаржоном Джаліловим. Затриманому пред'явлено звинувачення за частиною 3 статті 205 КК РФ (Тероризм) і за статтею 221.1 КК РФ (Незаконне придбання та зберігання вибухових речовин). Мухамадюсуп Ерматов є братом Ібрагібжона Ерматова, заарештованого у справі про теракт 7 квітня.

У Петербурзі 3 квітня стався вибух між станціями метро "Сінна площа" та "Технологічний інститут". В результаті теракту загинули 16 осіб, серед яких терорист-смертник Акбаржон Джалілов.

Всього у справі про вибух в петербурзькому метро заарештовано 10 осіб. Серед них можливий організатор теракту Аброр Азімов і його старший брат Акрам Азімов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram