ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Трьом фігурантам справи про теракт у метро Петербурга висунули звинувачення

Усього в числі фігурантів кримінальної справи 10 осіб.

Трьом фігурантам справи про теракт у метро Петербурга висунули звинувачення
Фото: EPA/UPG

Слідство висунуло звинувачення трьом із десяти фігурантам справи про теракт у метро Санкт-Петербурга, який стався 3 квітня.

Про це ТАСС повідомила офіційний представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко.

"На цей момент у числі фігурантів кримінальної справи 10 осіб. Трьом із них - Бахраму Ергашеву, Ібрагімжону Ерматову і Махамадюсуфу Мірзаалімову", - повідомила вона, додавши, що звинувачення передбачені п. "б" ч. 3 ст. 205 КК РФ і ч. 2 ст. 222.1 КК РФ (терористичний акт; незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв).

У результаті теракту в петербурзькому метро загинули 16 осіб. Серед них - терорист-смертник, який підірвав себе в вагоні поїзда, коли він перебував на перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут".

17 квітня ФСБ повідомила про затримання ймовірного організатора теракту в Петербурзі - Аброра Азімова 1990 року народження. За версією слідства, він підготував Акбаржона Джалілова до виконання теракту.

Потім стало відомо про затримання його старшого брата - Акрама Азімова 1988 року народження. ФСБ повідомила, що він був спільником під час переправлення грошей, використаних при підготовці терористичного акту в Петербурзі, а також організував канал зв'язку з "емісарами міжнародних терористичних організацій". На думку сім'ї затриманих, "вони не могли бути причетні до організації теракту" і стали "жертвами обставин".

Наприкінці квітня відповідальність за теракт у Петербурзі взяло на себе пов'язане з "Аль-Каїдою" угруповання. При цьому організація пригрозила новими атаками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram