ГоловнаСвіт

ЦРУ створює в Південній Кореї центр для протидії КНДР

Для роботи в новій структурі ЦРУ залучать досвідчених співробітників.

ЦРУ створює в Південній Кореї центр для протидії КНДР
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) створює в Південній Кореї центр із протидії загрозі з боку Північної Кореї.

Про це повідомляють на сайті ЦРУ. 

Новий центр створюється для "протидії ядерній і балістичній ракетній загрозі з боку Північної Кореї", наголошено в повідомленні спецслужби.

Підкреслюється, що для роботи в новій структурі залучать досвідчених співробітників. Імені голови центру влада США не називає, відзначаючи лише, що це "ветеран" спецслужби.

"Створення центру в Південній Кореї дозволить більш цілеспрямовано інтегрувати і направляти зусилля ЦРУ проти серйозних загроз, що виходять з боку КНДР до США і їх союзникам", - заявив голова ЦРУ Майк Помпео.

Нагадаємо, 5 травня Пхеньян звинуватив ЦРУ в змові з метою убити лідера КНДР Кім Чен Ина. За версією Пхеньяна, ЦРУ планувало вбивство Кім Чен Ина за допомогою "біохімічних речовин".

Також нагадаємо, що напруження навколо Корейського півострова зросло впродовж останніх місяців, коли у відповідь на безконтрольні випробування балістичних ракет Пхеньяном і підготовку до проведення чергового випробування ядерної зброї США пригрозили завдати превентивного удару по КНДР. Зараз у Південній Кореї триває розгортання американського комплексу протиракетної оборони THAAD

Напередодні в КНДР пообіцяли продовжити ядерні випробування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram