ГоловнаСвіт

Німеччина планує посилити санкції проти КНДР

Посольство КНДР заробляє "п'ятизначні суми" на власному хостелі та центрі конференцій у Берліні.

Німеччина планує посилити санкції проти КНДР
Фото: EPA/UPG

Німеччина планує перекрити джерело доходів посольства Північної Кореї, яка заробляє "п'ятизначні суми" на власному хостелі та центрі конференцій у Берліні.

Про це повідомляє DW.

Інформацію про те, що посольство заробляє великі кошти на власному хостелі та центрі конференцій підтвердило МЗС Німеччини після того, як її опублікували німецькі ЗМІ, зокрема видання Suddeutsche Zeitung, телеканали NDR і WDR.

За даними ЗМІ, оскільки посольство розташоване поряд з такими історичним об'єктом, як Бранденбурзькі ворота, на своїх недипломатичних послугах воно заробляло щомісяця "п'ятизначні суми".

Очікується, що німецький уряд застосує санкції до Північної Кореї, заборонивши використання території посольства "будь-яким іншим чином, окрім як для дипломатичної та консульської діяльності", як того вимагає резолюція ООН 2321, яку ухвалили у відповідь на проведення КНДР п'ятих ядерних випробувань.

Нагадаємо, у вересні 2016 року КНДР провела найбільші за свою історію ядерні випробування. Геологічна служба США тоді зафіксувала в районі полігону Пунгері поштовхи магнітудою 5,3 бала.

Нагадаємо, напруженість навколо Корейського півострова зросло впродовж останніх місяців, коли у відповідь на безконтрольні випробування балістичних ракет Пхеньяном і підготовку до проведення чергового тесту ядерної зброї США пригрозили завдати превентивного удару по КНДР. Зараз у регіоні зосереджена ударна група бойових кораблів США на чолі з авіаносцем "Карл Вілсон". Окрім того, США розгорнули систему протиракетної оборони THAAD на території Південної Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram