ГоловнаСвіт

Новий президент Південної Кореї офіційно вступив на посаду

Мун Чже Ін докладатиме всіх зусиль для забезпечення миру на Корейському півострові

Новий президент Південної Кореї офіційно вступив на посаду
Мун Чжэ Ин
Фото: EPA/UPG

Новообраний президент Південної Кореї Мун Чже Ін сьогодні офіційно вступив на посаду.

Про це повідомляє агентство Рейтер

У результаті проведених дострокових президентських виборів він набрав понад 41% голосів виборців, за нього проголосували майже 13,5 млн осіб.

Сьогодні Мун Чже Ін вже на посаді президента відвідав разом із дружиною меморіальне кладовище в південнокорейській столиці Сеулі.

На церемонії інавгурації в парламенті Мун Чже Ін заявив, що докладатиме всіх зусиль для забезпечення миру на Корейському півострові, а також про готовність вести задля цієї мети переговори з Вашингтоном і Пекіном, додавши, що готовий навіть відвідати Пхеньян, "якщо для цього будуть умови".

Кандидат на посаду голови розвідки Південної Кореї Су Хун (Suh Hoon) заявив, що візит Муна до КНДР відбудеться, "якщо буде зрозуміло, що він допоможе розв'язати північнокорейську ядерну кризу і зменшити військове напруження на Корейському півострові".

Як зазначає Рейтер, керівництво КНДР, імовірно, вітає призначення Муна, однак північнокорейські ЗМІ не повідомляли про його перемогу на виборах.

Нагадаємо, в останні місяці ситуація навколо Північної Кореї загострилася. КНДР виконала невдалий запуск ракети і провела масовий військовий парад, який став відвертою спробою продемонструвати силу. США направили в регіон групу військових кораблів і підводний човен. Пхеньян люто відреагував на це і пригрозив "суперпотужним попереджувальним ударом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram