ГоловнаСвіт

Туреччина розкритикувала рішення Трампа озброїти сирійських курдів

"Будь-яка зброя, поставлена цим терористам, є прямою загрозою для Туреччини".

Туреччина розкритикувала рішення Трампа озброїти сирійських курдів
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу розкритикував розпорядження президента США Дональда Трампа про постачання Пентагоном зброї "Сирійським демократичним силам" (СДС), що складаються в основному з бійців Загонів народної самооборони (ЗНС, сирійське крило забороненого в Туреччині угруповання Робітнича партія Курдистану). 

Про це повідомляє агентство "Анадолу"

"ЗНС і PПK - дві складові однієї і тієї ж терористичної організації. Різниця лише в назві. Будь-яка зброя, поставлена цим терористам, є прямою загрозою для Туреччини. Ми неодноразово повідомляли про захоплення в терористів PПK зброї, яку раніше постачали в Сирію силам ЗНС", - заявив Чавушоглу.

За словами турецького міністра, держсекретар США Рекс Тіллерсон під час останньої зустрічі з ним запевняв, що більш ніж 60% бійців у складі СДС - араби, які не є радикалами. "У відповідь ми запропонували Тіллерсону відокремити бойовиків ЗНС із загальної маси бойовиків СДС і не використовувати їх під час операції зі звільнення Ракки від терористів ДЕАШ", - сказав міністр.

"Якщо ми виступаємо за територіальну цілісність і стабільність у Сирії, то не повинні повторювати помилок, допущених в Іраку", - наголосив Чавушоглу.

Підтримка, що її США надають ЗНС, уже давно є каменем спотикання у відносинах Туреччини і США, які є союзниками по НАТО і беруть участь у міжнародній коаліції, яка веде боротьбу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Туреччина сподівається, що американська адміністрація при обраному президентові Дональдові Трампі перегляне свою політику в Сирії і припинить надавати підтримку бійцям курдського ополчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram