ГоловнаСвіт

Голова Мін'юсту Туреччини обговорив у США питання екстрадиції Ґюлена

Під час переговорів обговорювали технічні деталі питання екстрадиції ісламського проповідника.

Голова Мін'юсту Туреччини обговорив у США питання екстрадиції Ґюлена
Бекир Боздаг
Фото: EPA/UPG

Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг у рамках робочого візиту до Вашингтона провів чотиригодинні переговори з делегацією Міністерства юстиції США.

"На переговорах обговорювали питання екстрадиції ватажка терористичної течії "Паралельна держава"(FETO) Фетхуллаха Ґюлена", - повідомляє агентство "Анадолу".

У Мін'юсті Туреччини повідомили, що в переговорах із турецького боку взяли участь заступник директора департаменту з питань міжнародного права при цьому відомстві Фаріс Карак і три співробітники Генпрокуратури Анкари.

Під час переговорів обговорювали технічні деталі питання екстрадиції ватажка FETO.

Раніше Боздаг провів 45-хвилинну зустріч із генпрокурором США Джеффом Сешнсом.

Нагадаємо, в липні 2016 року в Туреччині відбулася спроба військового перевороту. Президент Туреччини Реджеп Ердоган називав організатором перевороту Ґюлена. Сам проповідник, який перебуває в США, ці звинувачення відкидає. У вересні 2016 року Туреччина надіслала США запит про арешт Ґюлена.

Ґюлен, якому зараз 76 років, живе в США в добровільному вигнанні з кінця 1990-х років. Він є духовним керівником руху "Хізмет", який налічує мільйони прихильників в ісламському світі. Ґюлен був найближчим соратником нинішнього президента Туреччини Реджепа Ердогана, а тепер - його головний супротивник. У 2000 році проти нього в Туреччині було розпочато кримінальний процес, який закрили у 2008 році за відсутністю складу злочину.

Нагадаємо, раніше цього тижня турецька прокуратура вимагала 3623 довічні терміни для Фетхуллаха Ґюлена

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram