ГоловнаСвіт

В Австрії пройдуть дострокові парламентські вибори

Одним із претендентів на посаду канцлера стане Себастьян Курц.

В Австрії пройдуть дострокові парламентські вибори
Себастьян Курц, новый лидер АНП
Фото: EPA/UPG

В Австрії цієї осені відбудуться дострокові парламентські вибори через розпад уряду, повідомляє Kronen Zeitung.

У середу, 10 травня, Райнхольд Міттерленер - віце-канцлер Австрії і лідер Австрійської народної партії, члени якої разом із соціал-демократами утворюють коаліційний уряд країни, оголосив про свою відставку з політичних посад.

А вже в неділю, 14 травня, канцлер і голова Соціал-демократичної партії Австрії Крістіан Керн заявив про вибори. "Вибори, безумовно, відбудуться... Вважаю, що вже наступної осені", - заявив він в ефірі австрійської громадської телекомпанії ORF, пише "Німецька хвиля".

Місце Міттерленера на чолі консервативної АНП займе 30-річний голова австрійського МЗС Себастьян Курц. У неділю його обрали лідером партії. Курц розраховує на те, що вибори пройдуть уже у вересні 2017 року, тоді як соціал-демократи воліюють кінець жовтня - початок листопада.

На позачергові вибори АНП піде під назвою "Список Себастьяна Курца - Нова народна партія", в яку зможуть увійти не тільки члени партії, а й безпартійні кандидати.

Після узгодження спільної позиції партії повинні подати запит на розгляд Національної ради (нижньої палати парламенту), яка простою більшістю повинна прийняти рішення про нові вибори.

Нагадаємо, що попередні вибори в парламент Австрії пройшли у вересні 2013 року. Перемогу з результатом 26,82% здобули соціал-демократи. Народна партія посіла друге місце з 23,99% голосів.

Спершу канцлером був Вернер Файман, а в травні 2016 року ним став Крістіан Керн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram