ГоловнаСвіт

Тіллерсон: перезавантаження відносин з Росією не буде

Відносини постараються розвивати з нинішньої точки.

Тіллерсон: перезавантаження відносин з Росією не буде
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки не будуть проводити перезавантаження відносин з Росією, сказав у неділю голова Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон.

В інтерв'ю телепрограмі Meet the Press на телеканалі NBC, Тіллерсон заявив, що адміністрація Дональда Трампа не вибудовуватиме відносини з Росією "з чистого аркуша".

"Я думаю, що такими термінами, як "перезавантаження" зловживають. Не можна перезавантажитися. Не можна стерти минуле. Не можна почати з чистого аркуша. І ми не намагаємося розпочати з чистого аркуша. Ми починаємо з того аркуша, який у нас є. І всіх проблем, які є на цьому аркуші. Ми не скидаємо жодну з них... Усі вони - частина тих дискусій, які існують у нас із росіянами", - підкреслив голова американської дипломатії.

Тіллерсон згоден із тим, що зараз відносини між Вашингтоном і Москвою перебувають на найнижчому рівні з моменту закінчення холодної війни. "Це нездорова ситуація і для всього світу, і для нас. Не в інтересах американського народу і наших національних інтересів, щоб відносини з Росією залишалися на такому рівні. Удасться їх поліпшити чи все залишиться, як і раніше, покаже майбутнє", - додав він.

Тіллерсон зазначив, що існує велика кількість питань, які належить вирішити, щоб налагодити відносини, "якщо це взагалі можливо". Одне з таких питань - втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram