ГоловнаСуспільствоОсвіта

Сьогодні почалося подання заяв для вступу на магістратуру

Подати заяву ви можете через електронний кабінет на сайті ВСТУП–2024.

Сьогодні почалося подання заяв для вступу на магістратуру
Ілюстративне фото
Фото: huffingtonpost.com

Сьогодні, 1 серпня, почалося подання заяв для вступу на магістратуру на основі диплома бакалавра, спеціаліста, магістра, нагадує Міністерство освіти та науки. 

Подати заяву ви можете через електронний кабінет на сайті ВСТУП–2024. Міносвіти закликає бути пильними та звернути увагу, що після подання першої заяви відредагувати дані в електронному кабінеті неможливо. Тому слід перевіряти їх одразу під час заповнення. 

Загально можна подати до 15 заяв,  5 – на бюджет, інші – на контрактну форму. Для заяв на бюджет встановлюйте пріоритети від 1 до 5, де 1 – це найбажаніша заява для вступу.

Якщо маєте пільгу,  зверніться до найближчого закладу освіти з відповідними документами для внесення інформації в реєстр. Під час подання заяв перевірте, чи відображаються пільги.

 

Скасувати заяву на бюджет без втрати пріоритетності ви можете тільки до того, як її розгляне заклад освіти (тобто до присвоєння статусу «Зареєстровано у закладі освіти» або «Потребує уточнення вступником»). Після цього скасувати заяву можна тільки із втратою пріоритету.

  • 22 серпня до 18:00 (за київським часом) подаєте заяви на бюджет та контракт.
  • До 24 серпня будуть оприлюднені списки рекомендованих на бюджет. Підтвердити вибір місця навчання таким вступникам треба буде до 18:00 26 серпня.
  • З 28 серпня почнеться надання рекомендацій на контракт.
  • Додатковий набір на контракт заклади можуть проводити до 31 жовтня.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram