ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський провів першу зустріч із президентом республіки Тимор-Лешті

На першій в історії двосторонніх відносин країн зустрічі глава Тимор-Лешті підтвердив участь у саміті миру. 

Зеленський провів першу зустріч із президентом республіки Тимор-Лешті
Зеленський і президент республіки Тимор-Лешті Жозе Мануель Рамош-Орта
Фото: Офіс президента

На полях саміту "Діалог Шангрі-Ла" глава України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті Жозе Мануелем Рамошем-Ортою, яка стала першою в історії двосторонніх відносин.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Офісу президента.

Зеленський подякував колезі із Тимор-Лешті за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та важливих резолюцій ООН щодо засудження агресії Росії.

Також український президент наголосив на важливості участі країн Південно-Східної Азії в Глобальному саміті миру та подякував Жозе Мануелю Рамошу-Орті за підтвердження його участі в заході.

Він зазначив, що одним із ключових питань на Саміті буде пункт Формули миру щодо продовольчої безпеки.

Глава української держави висловив готовність розвивати двосторонню співпрацю з Тимором-Лешті, зокрема в напрямі постачання аграрної продукції, а також запросив Президента країни відвідати Україну.

  • Сьогодні під час візиту до Сингапуру президент України Володимир Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США, з якими обговорив посилення української ППО.
  • У Сінгапурі Зеленський бере участь у безпековій конференції “Діалог Шангрі-Ла”. Він також проведе низку зустрічей, зокрема з міністром оборони США Ллойдом Остіном, а також президентом Сінгапуру Тарманом Шанмугаратнамом і прем’єр-міністром Лоуренсом Вонгом та сінгапурськими інвесторами.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram