ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти скинули КАБи на футбольне поле та кладовище у Харкові, постраждали дві жінки (доповнено)

Постраждали дві жінки, одна із них отримала контузію.

Окупанти скинули КАБи на футбольне поле та кладовище у Харкові, постраждали дві жінки (доповнено)
Пожежа після обстрілів Харкова 17 травня 2024
Фото: Інна Варениця

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по Харкову та околицях міста. Зокрема, ворог атакував КАБами кладовище та футбольне поле у Шевченківському районі Харкова. Постраждали дві жінки. 

Про це повідомляють мер міста Ігор Терехов та очільник ОВА Олег Синєгубов. 

"Останні два удари прийшлися по центральній частині міста. Одна ракета прилетіла на цвинтар, друга — в одне з найулюбленіших місць відпочинку харківʼян. Зайве ж казати, що ані на кладовищі, ані в рекреаційній зоні жодної військової інфраструктури немає?", — зазначає Терехов.

Олег Синєгубов уточнив, що удар прийшовся по Шевченківському району Харкова. За попередніми даними, росіяни атакували КАБом. 

"Відбулося влучання в землю біля  футбольного поля. Поряд жодної військової інфраструктури!", — додав Синєгубов.

Доповнення. Згодом у Харківській обласній прокуратурі додали, що внаслідок атаки постраждали дві жінки. 41-річна потерпіла зазнала гостру реакцію на стрес, у 27-річної мешканки акубаротравма (контузія).

Попередньо, війська рф вдарили по Харкову двома УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). 

У Шевченківському районі зафіксовано влучання по центральному парку. Пошкоджено будівлі кінотеатру, ресторану та автомобілі. 

  • У неділю окупанти завдали два ракетні удари "Іскандерами" по базі відпочинку у передмісті Харкова. Постраждали 16 осіб, серед них дитина, поліцейський та медик. Також відомо про 5 загиблих, серед яких вагітна жінка. 
  • Російська армія уранці 19 травня обстріляла з РСЗВ село Новоосинове Куп’янського району Харківської області, відомо про п'ятьох загиблих і дев'ятьох поранених.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram