ГоловнаСуспільствоВійна

Росія, схоже, розвиватиме і фінансуватиме інші ПВК, щоб замінити "групу Вагнера", – МО Британії

Москва вважає, що росіяни краще сприйматимуть високі втрати серед найманців, ніж серед регулярної армії 

Росія, схоже, розвиватиме і фінансуватиме інші ПВК, щоб замінити "групу Вагнера", – МО Британії
Російський найманець з "ПВК Вагнер" у Центральноафриканській Республіці, Осінь 2022.
Фото: змі РФ

Росія, схоже, збирається фінансувати та розвивати альтернативні приватні військові компанії, аби замістити "групу Вагнера" у її важливій бойовій ролі в Україні. Це відбувається на тлі гучного суперництва між російським міністерством оборони та так званою ПВК.

Російське військове керівництво, ймовірно, хоче замінити "вагнерівців" на ПВК, над якою матиме більше контролю. Про це йдеться у звіті розвідки міністерства оборони Великої Британії, опублікованому в твіттері. 

"Однак жодна інша відома російська ПВК нині не наближається до розміру чи бойової потужності Вагнера", – йдеться у повідомленні. 

МО припустило, що Росія, ймовірно, бачить подальшу користь ПВК в Україні, оскільки вони менше обмежені рівнем зарплат та неефективністю, які є в регулярній армії. 

"Російське керівництво, ймовірно, вважає, що великі втрати серед ПВК сприймуть російське суспільство краще, ніж звичайні військові втрати", – додали в повідомленні. 

Нагадаємо, що "вагнерівців" Росія застосовує на багатьох ділянках фронту, зокрема в Бахмуті. За американською оцінкою, в Бахмуті від ПВК воює близько 6000 найманців. Протягом кількох місяців конфлікт між міністром оборони Сергієм Шойгу та власником "групи Вагнера" Євгеном Пригожиним поглиблювався, і в березні зʼявилася інформація, що присутність цієї ПВК в Україні може зменшитися, але натомість збільшитися в Африці. 

Попри високу підготовку найманців, вони теж зазнають високих втрат у боях проти українців. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram