ГоловнаСуспільствоВійна

Унаслідок падіння вертольота в Броварах загинули дитина і керівництво МВС, зокрема Денис Монастирський

Серед жертв – усі, хто був у гелікоптері, а також дитина і дорослі, які були поруч із місцем падіння. 

Денис Монастрирський, Євген Єнін та Юрій Лубкович (праворуч)
Фото: колаж ЛБ
Денис Монастрирський, Євген Єнін та Юрій Лубкович (праворуч)

Унаслідок падіння вертольота МВС у Броварах загинуло керівництво МВС. Це міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін і державний секретар Юрій Лубкович. Про це в Телеграм повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Станом на 15:45 у м. Бровари пошуково-рятувальні роботи завершено. Всього загинуло 14 осіб, з них 1 дитина, постраждало 25 осіб, з них 11 дітей.

Станом на 15 годину, за уточненими даними ДСНС, загинули 14 людей. Серед них – одна дитина і девʼять людей, які були на борту. Спершу говорили про 17 жертв, зокрема 4 дитини. 

О 13 годині заступник голови ОП Кирило Тимошенко навів уточнені дані: кількість жертв – 16 (троє – діти), поранених – 30 (12 – діти). 

За даними МВС, крім керівництва міністерства, загинули заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайло Павлушко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький, командир повітряного судна – інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександр Василенко, пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтин Коваленко, бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщик служби цивільного захисту Іван Касьянов.

Станом на 12:36 було відомо про 16 жертв: девʼять осіб були на борту, інші – діти і дорослі, які були поруч із місцем падіння. 

Президент України Володимир Зеленський і ДСНС станом на 11 годину озвучили попередні дані щодо жертв: це 15 загиблих і 25 поранених. Серед дітей загиблих троє, поранених 10. Дані уточнюються. 

Водночас до цього, станом на 10:30, говорили про 18 загиблих, у тому числі троє дітей, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. 

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, борт із Монастирським направлявся в гарячу точку проведення бойових дій. Причини трагедії зʼясовуються. 

"Гелікоптер ДСНС розбився. На борту перебували девʼять осіб. Серед них міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник Євгеній Єнін, а також державний секретар міністерства", – повідомила речниця Національної поліції Марʼяна Рева.

Попередні причини катастрофи зʼясовуються. 

"Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар", – заявив очільник Нацполіції Ігор Клименко після трагедії. 

Падіння вертольоту відбулося біля дитячого садка та житлового будинку. Гелікоптер зачепив будівлю садочка, але впав далі.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: тг-канал Трибуна Бровари

Фото: EPA/UPG

Фото: тг-канал Трибуна Бровари

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram