ГоловнаСуспільствоВійна

У російському полоні перебувають 3,4 тис. українців (уточнено)

Ще 15 тис. вважають зниклими безвісти.

У російському полоні перебувають 3,4 тис. українців (уточнено)
Обмін полоненими
Фото: facebook.com/okPivden

Близько 3,4 тис. українсців наразі перебувають у полоні, ще 15 тисяч людей зникли безвісти. Уточнено 3 січня. Йдеться і про військових, і про цивільних полонених. 

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Ми не знаємо, що з ними сталося (зі зниклими). Чи є вони також російськими військовополоненими, чи були насильно вивезені з окупованих Росією територій, чи, можливо, давно вбиті. Така невизначеність є особливо важкою для родичів", - повідомила уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України Альона Вербицька.

Вона наголосила, що РФ відмовляє Червоному Хресту в доступі до таборів для військовополонених і систематично порушує Женевську конвенцію. 

Нагадаємо, координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими 29 грудня відкриває новий телефонний номер консультаційної лінії. Новостворені номери зможуть приймати дзвінки навіть у разі блекауту.

На минулому тижні родини захисників Маріуполя провели перформанс-акцію «Святвечір у двох реаліях», яка має нагадати про долю військовополонених, що утримуються окупантами. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram