ГоловнаСуспільствоВійна

Нацполіція звільнила всіх працівників, які вирішили залишитись на окупованій території, - Клименко

Тих, хто повернувся з окупації, - перевірили на поліграфі.

Нацполіція звільнила всіх працівників, які вирішили залишитись на окупованій території, - Клименко
Ігор Клименко
Фото: РБК-Україна

Правоохоронців, які після наказу керівництва не виїхали з окупованих територій, звільнили з Нацполіції. Тих, хто зміг вийти з окупації, ретельно перевірили з використанням поліграфу.

Про це голова Національної поліції Ігор Клименко розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Наш поліцейський приймає присягу на вірність народу України. Наш поліцейський несе службу зі зброєю. І наш поліцейський, як ми думали, може бути об'єктом посягань зі сторони окупаційної влади. Тому ми прийняли рішення всім вийти з тимчасово окупованої території. Хто не вийшов, не підпорядкувався наказу, був звільнений з Національної поліції", - заявив Клименко.

За його словами, жодна з цих осіб, хто не виконав наказ, не повернеться на службу.

"Ми давали достатньо часу тим поліцейським, хто не мав фізичної можливості вийти. Дехто був в полоні. Дехто переховувався на тимчасово окупованій території...Саме переховувався, не зміг вийти, наприклад, з тимчасово окупованої території з Херсонської області, з лівого берега Дніпра", - розповів Клименко.

Втім, він наголосив, усіх працівників Нацполіції, які не виконали наказ з будь-якої причини - були звільнені.

"Деякі з цих осіб, хто був звільнений, хто вийшов, знайшов в собі сили і можливості вийти з тимчасово окупованої території, вони були перевірені", - підкреслив Клименко.

Він розповів, що до перевірки залучена СБУ, Департамент внутрішньої безпеки. Разом з тим застосовується й поліграф.

"Цих людей, повірте, одиниці, і ці люди, як правило, вказували, де вони зберегли зброю, службове посвідчення. На сьогодні ми перевіряємо версію тих, хто вийшов з цих територій. Ті схрони, які були на тимчасово окупованих територіях залишені поліцейськими, ми зараз їх всіх викопуємо, і зброю ставимо назад, на облік до Національної поліції", - підсумував Клименко.

Зазначається, що на деокупованій частині Херсонської області вже затримали десятки людей, які ймовірно співпрацювали з росіянами.

Нагадаємо, через тривалу відсутність електроенергії Національна поліція прийняла рішення збільшити кількість патрулів на вулицях. Правоохоронці також посилили свою присутність на деокупованих територіях, де проводять стабілізаційні заходи. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram