ГоловнаСуспільствоВійна

Миколаїв зазнав ракетного обстрілу, влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Вінниччині, - зведення ОВА

У Херсонській області триває наступальна операція ЗСУ.

Миколаїв зазнав ракетного обстрілу, влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Вінниччині, - зведення ОВА
Фото: Оперативний ЗСУ

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Одеській, Кіровоградській, Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській областях, на Полтавщині, Львівщині, Черкащині, Чернігівщині, Сумщині, Житомирщині та Київщині.

Про це йдеться в ранковому зведенні обласних військових адміністрацій.

Вінниччина: сьогодні близько 4-ї ранку було влучання в один з об’єктів критичної інфраструктури області. Інформацію про наслідки уточнюють. Загиблих немає. Працюють відповідні служби.

Запорізька: за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Новоандріївка, Троянди, Кам'янське, Білогір'я, Оріхів, Червоне, Малинівка, Щербаки, Преображенка, Успенівка, Омельник, Новоданилівка, Степногірськ, Гуляйполе, Залізничне, Ольгівське, Дорожнянка, Чарівне, Степове, Малі Щербаки.

Надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями РФ. Інформацію про наслідки уточнюють.

Дніпропетровщина: ворог усю ніч обстрілював Нікопольщину. Поцілили по Марганецькій, Нікопольській та Мирівській громадах. Без постраждалих. Пошкоджено місцевий коледж і будинки. Масштаби руйнацій уточнюють.

Харківщина: протягом минулої доби російські окупанти продовжили обстріли населених пунктів Харківщини, розташованих уздовж державного кордону з РФ та лінією зіткнення. Зокрема, з мінометів, реактивної та ствольної артилерії ворог обстрілював міста і села Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів.

У Куп'янському районі з пораненням госпіталізовано 42-річного чоловіка. Також чоловік 76 років звернувся до медиків з пораненням, отриманим напередодні.

В області тривають роботи з гуманітарного розмінування. За добу знешкоджено 412 вибухонебезпечних предметів.

Учора біля села Погонівка Барвінківської громади Ізюмського району на міні підірвався трактор, який працював у полі. Тракторист отримав поранення.

Луганщина: підрозділи сил оборони відбили атаки окупантів у районах Новоселівського, М’ясожарівки, Макіївки і Білогорівки.

Із танків і різнокаліберної артилерії росіяни обстріляли Стельмахівку, М’ясожарівку, Новоселівське, Макіївку та Невське на Куп’янському і Лиманському напрямках.

Усього по позиціях наших військових ворог здійснив 25 артилерійських обстрілів і завдав двох авіаударів.

Донеччина: близько півночі обстріли околиць Курахового, цілили по об'єктах енергетики. Ремонтні бригади працюють.

Уночі обстріли території Очеретинської громади в районі сіл Первомайське, Невельське, а також у районі сіл Красногорівка, Веселе.

Упродовж ночі тривали інтенсивні обстріли Торецької громади. Ситуація напружена, але контрольована в районі смт Нью-Йорк, Північне, Південне, Курдюмівка, Шуми, Дружба та м. Залізне.

Уночі також поодинокі обстріли старої частини Авдіївки. На ранок – масований артобстріл центральної частини міста.

По лінії оборони навколо Авдіївки обстріли тривали майже всю ніч. Чисельні спроби штурмових дій на Опитне, Водяне, Первомайське та Невельське. Зранку відпрацювала ворожа авіація по Первомайському.

За добу по області двоє загиблих і четверо поранених

Миколаївщина: сьогодні вночі Миколаїв укотре зазнав ворожого ракетного обстрілу, попередньо із зенітно-реактивної системи С300. Одна з ракет влучила в п’ятиповерховий житловий будинок, унаслідок чого зруйновано всі п’ять поверхів одного під'їзду. Станом на 06:00 з-під завалів дістали тіла двох загиблих, а також двох поранених. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Пошкоджень також зазнали дев’ятиповерхові житлові будинки, які розташовані поруч.

Учора під ворожими обстрілами була Шевченківська громада. Влучання зафіксовано по відкритій території. Постраждалих немає.

Увечері ворог завдавав ударів по території Мішково-Погорілівської громади. Влучання по об’єкту промислової інфраструктури. Наслідки уточнюють. Постраждалих немає.

Тривають обстріли населених пунктів Березнегуватської громади, розташованої на лінії розмежування: уночі були обстріли території, прилеглої до населеного пункту громади. Постраждалих немає.

Херсонщина: сили оборони продовжують звільнення українських земель. Протягом успішних наступальних дій наших військ на Херсонському напрямку вже звільнено такі населені пункти: Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне.

За інформацією ОК "Південь", окупанти знову обстріляли нещодавно звільнену Золоту Балку Новоолександрівської громади. Намагалися влучити в пункти видачі гуманітарної допомоги та в адміністративні будівлі органів влади. Пошкоджено приватні обійстя. Без постраждалих.

Ситуація в Херсонській області залишається складною. Триває наступальна операція ЗСУ.

Нагадаємо, вчора впродовж доби російські війська обстріляли 12 населених пунктів Донеччини. Ворожі снаряди забрали життя і травмували цивільне населення, зруйнували оселі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram