ГоловнаСуспільствоВійна

Обстріл вокзалу Краматорська у квітні росіяни здійснили з окупованої Донеччини, - ​​ експертиза СБУ

Ворог застосував керовану одноступінчасту твердопаливну ракету 9М79-1, відому як "Точка У".

Обстріл вокзалу Краматорська у квітні росіяни здійснили з окупованої Донеччини, - ​​ експертиза СБУ
Фото: телеграм канал Zelenskiy / Official

Служба безпеки отримала беззаперечні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську 8 квітня, у результаті якого загинула 61 особа, а 121 отримали поранення.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Завдяки низці досліджень траєкторії польоту ракети та аналізу інших аспектів вдалося встановити, що удар було здійснено з території Донецької області, яка ще з 2014 року перебуває під тимчасовою окупацією РФ", - зазначив він.

Експерти підтвердили, що для обстрілу застосували керовану одноступінчасту твердопаливну ракету 9М79-1 із зарядом касет. На широкий загал вона відома як "Точка У".

За інформацією СБУ, декілька комплексів з "Точкою У" розміщені на окупованих територіях Донбасу та використовуються загарбниками вже протягом восьми років.

Слідчі СБУ продовжують свою роботу і поповнюють доказову базу в межах кримінального провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 8 квітня Росія вдарила ракетою "Точка-У" по залізничному вокзалу Краматорська. На уламках ракети було видно напис російською "За детей". На момент атаки на вокзалі було близько 4 тисяч людей, які чекали на евакуацію.

Після удару вокзал призупинив роботу

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram