ГоловнаСуспільствоВійна

Частина російських військових відмовляється брати участь у бойових діях, – Запорізька ОВА

Окупанти також хочуть запровадити готівковий обіг рублів у Мелітополі з 1 травня.

Частина російських військових відмовляється брати участь у бойових діях, – Запорізька ОВА
Фото: Сили оборони Запорізького краю

Через небажання брати участь у наступі виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів російської армії в окупованій Федорівці на Запоріжжі.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація. «Росіяни скаржаться місцевим, що їхнє командування обманом змусило їх підписати контракти на участь у війні в Україні, а також переконало, що їх тут будуть зустрічати як визволителів, – зазначається у повідомленні. – Зрештою, побачивши реальну картину, багато росіян відмовилось вести подальшу службу, що спричинило конфлікт. Частину військовослужбовців після проведених допитів представники ФСБ вивезли в невідомому напрямку».

Запорізька ОВА також інформує, що окупанти хочуть ввести в готівковий обіг рублі у Мелітополі з 1 травня: «Для реалізації свого плану вчора вони збирали колишніх співробітників банківської системи, які стали колаборантами. Окупанти планують відправити їх у Ростов-на-Дону на навчання, а потім на базі українського «Ощадбанку» запустити роботу «Сбербанку Росії».

Нагадаємо, за інформацією ГУР Міноборони, Росія активізувала встановлення окупаційного режиму на тимчасово захоплених територіях сходу та півдня України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram