ГоловнаСуспільствоВійна

​Кількість зниклих безвісти в Україні є безпрецедентною в сучасній світовій історії, – МВС

За час російського вторгнення до МВС надійшло понад 7 тисяч заяв про зникнення людей.

​Кількість зниклих безвісти в Україні є безпрецедентною в сучасній світовій історії, – МВС
Фото: МВС

За два місяці повномасштабного вторгнення до правоохоронних органів України надійшло понад 7 тисяч заяв про зникнення людей.

Про це заявила заступниця міністра МВС України Мері Акопян на зустрічі з делегацією Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (ICMP). 

За словами Мері Акопян, масштаби вторгнення та, як наслідок, кількість зниклих безвісти в Україні є безпрецедентними в сучасній світовій історії. 

Згодом близько половини із семи тисяч були розшукані. Також статус невпізнаних отримали близько 2000 тіл загиблих, з яких 1282 згодом упізнали. У рамках кримінальних проваджень на сьогодні призначили 927 експертиз ДНК.

За її словами, МВС також звертається по допомогу до країн-партнерів і міжнародних організацій, просить про постачання реагентів, залучення додаткових експертних груп і створення сучасного єдиного реєстру зниклих безвісти.

Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти – міжурядова організація, що займається проблемою осіб, які зникли безвісти внаслідок збройних конфліктів, порушень прав людини і стихійних лих. Штаб-квартира розташована в Гаазі (Нідерланди).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram