ГоловнаСуспільствоПодії

​41-річний тернополянин з громадянством РФ видавав себе за брата глави МВС і за $60 тис. продавав посаду в міністерстві

Його затримали у Києві.

Правоохоронці затримали чоловіка, який видавав себе за двоюрідного брата міністра внутрішніх справ і запевняв, що може домовитися про "отримання" посади керівника департаменту у правоохоронній структурі. Свою послугу він оцінив у 60 тисяч доларів США.

Фото: МВС

Про це інформує пресцентр МВС.

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили, що до протиправних дій причетний 41-річний уродженець Тернополя, який у 2017 році отримав громадянство РФ. Чоловік – приватний підприємець, час від часу у справах перебуває у Києві. Однак, окрім легального бізнесу з продажу тварин, займається підробкою оперативних талонів правоохоронних органів.

"У розмові зі знайомим зловмисник запевнив, що він є близьким родичем міністра внутрішніх справ і може за 60 тисяч доларів США "домовитися" про крісло директора одного з департаментів", – сказано в повідомленні.

Так званого "родича високопосадовця" затримали під час отримання ним авансу – 10 тисяч доларів США. Поліція готує чоловікові вручення підозри. 

Фото: МВС

До обрання запобіжного заходу зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram