ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Директор департаменту охорони здоров'я Житомирської ОДА вимагав відкат за виділення коштів лікарні на кисневе обладнання

Два роки тому на хабарі затримали його заступника. 

Директор департаменту охорони здоров'я Житомирської ОДА вимагав відкат за виділення коштів лікарні на кисневе обладнання
Фото: Times.ZT

Директора департаменту охорони здоров'я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали за підозрою в хабарництві. 

Інформацію про затримання виданню "Житомир.info" підтвердив прессекретар голови ОДА Юрій Мельник. Обставини затримання поки не розкриваються.

"Сьогодні (21 січня. - Ред.) співробітниками Служби безпеки України за підозрою в отриманні неправомірної вигоди було затримано директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Зараз тривають слідчі дії, тому більш докладної інформації повідомити не можемо. Чекаємо на результати об’єктивного та неупередженого розслідування, після якого можна буде робити остаточні висновки", - зазначив Мельник.

Оновлення. У пресслужбі прокуратури Києва повідомили, що чиновник вимагав відкат від гендиректора житомирської лікарні за виділення субвенції у 1,2 млн гривень для закупівлі кисневого обладнання.

"Розмір неправомірної вигоди посадовець визначив у 10% від суми виділеної субвенції, тобто 123 тис. грн. Зазначимо, що виділення коштів на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду «ковідних» лікарень, передбачено постановою Кабінету Міністрів України №1099 від 11.11.2020 «Про виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV»", - зазначили у прокуратурі.

Першу частину він отримав у розмірі 51 000 грн, а вчора отримав другу - 72 000. 

Микола Суслик очолює правління охорони здоров'я з 2017 року. Має вищу освіту за фахом лікар-хірург. Був завідувачем хіріргічним відділенням Житомирської лікарні №1, у 2007-2011 очолював управління охорони здоров'я міськради. На місцевих виборах 2020 року балотувався до обласної ради від партії "Наш край". 

У квітні 2019 року на хабарі затримали заступника Суслика - Віктора Лучківа. Він отримав 10 000 доларів за допомогу у встановленні групи інвалідності. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram