ГоловнаСуспільствоЖиття

Мобільний додаток Kyiv Smart City з електронними квитками припинив роботу (оновлено)

У КМДА пояснили, навіщо замінили Kyiv Smart City застосунком "Київ цифровий".

Мобільний додаток Kyiv Smart City з електронними квитками припинив роботу (оновлено)
Фото: William Iven/Unsplash

Мобільний додаток Kyiv Smart City, де можна було придбати електронні квитки на проїзд у громадському транспорті, без попередження припинив свою роботу.

Про це йдеться в повідомленні Kyiv Smart City у Facebook.

"Так, це правда! Додаток Kyiv Smart City більше не працює. Для нас це стало такою самою несподіванкою як і для всіх киян. Ми так само дізнались про це з новин", - йдеться в повідомленні.

У Kyiv Smart City заявили, що команда не має жодного відношення до розробки та реалізації нового застосунку "Київ Цифровий".

Однак Kyiv Smart City повідомив про схожість у дизайні та інтерфейсі мобільних додатків.

Тепер E-квиток, послуги паркування і повернення автомобіля "переїхали" в новий мобільний застосунок "Київ Цифровий".

У Kyiv Smart City вказують, що для повернення невикористаних QR-квитків потрібно звернутися у службу підтримки [email protected]. Їх перенесуть до нового застосунку.

Оновлення. У Київській міській державній адміністрації заявили, що запустили новий застосунок міських сервісів "Київ цифровий", він замінив Kyiv Smart City і "став логічним кроком у розвитку електронних сервісів столиці".

У КДМА переконують, що новий застосунок - це частина цифрової трансформації міста. Застосунок вже доступний для безкоштовного завантаження на смартфонах з IOS та Android.

Зазначається, що новий застосунок поєднав концепцію Kyiv Smart City та головні міські електронні сервіси, він пропонує актуальні сповіщення про важливе і зручний функціонал користування. "Київ цифровий" дозволяє автоматично завантажити дані платіжних карток та інформацію про автівки з Kyiv Smart City, якщо номер телефону користувача в застосунку той же, що і в гаманці Masterpass.

"У застосунку доступна можливість поповнювати зі смартфону транспортну карту, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, повертати евакуйовану автівку, отримувати сповіщення щодо послуг у сфері ЖКГ та своїми відгуками впливати на розвиток міста", - йдеться у повідомленні.

Якщо у вас залишилися невикористані QR-квитки у додатку Kyiv Smart City, напишіть у службу підтримки і їх додадуть у "Київ цифровий", запевняють у  КМДА.

Нагадаємо, у травні 2019-го в КМДА представили мобільний додаток Kyiv Smart City. Сервіс об'єднував електронні послуги, якими можуть користуватися кияни, і передбачав створення нових. У додатку Kyiv Smart City можна було поповнити Kyiv Smart Card та придбати QR-квиток для проїзду у міському транспорті столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram