ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ із 22 травня перейде до другого етапу ослаблення карантину

Відновить нормальну роботу наземний транспорт, відкриються великі магазини і спортзали.

Київ із 22 травня перейде до другого етапу ослаблення карантину
Фото: КГГА

Після 22 травня в Києві розпочинається другий етап ослаблення обмежувальних заходів. Про це повідомив на брифінгу в понеділок мер столиці Віталій Кличко.

"Після 22 травня столиця, як і інші регіони країни, почне наступний етап ослаблення обмежень. Зокрема, при дотриманні регламентів і умов безпеки, почнуть працювати: промислові ринки, великі магазини до 1000 квадратних метрів, спортзали та фітнесцентри, крім басейнів", – сказав він.

Мер нагадав, що місто планує після 22 травня відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. Також Київ готовий запустити метро – з 25 травня.

"Зараз ми поступово збільшуємо кількість одиниць рухомого складу й кількість маршрутів наземного громадського транспорту. Київ готовий із 25 травня відновити й роботу метро. Ми чекаємо на відповідне рішення уряду", – підкреслив Кличко.

Кличко також відреагував на повідомлення про роботу низки нічних клубів у столиці в умовах карантину. Раніше в інтернеті з'явилися фото і відео з декількох клубів, де проходять вечірки, а відвідувачі – без масок і ніякої дистанції не дотримуються.

"Скажу чесно – я обурений. Натовпи людей – це якийсь бенкет під час чуми. Міська влада не дозволяла відкривати нічні клуби та інші розважальні заклади", – сказав Кличко.

Мер звернувся до поліції з проханням перевірити такі заклади й заявив, що повинна бути "сувора відповідальність" їхніх власників.

"А тим, хто рветься на масовий нічний відпочинок, скажу: навряд чи ви будете такими веселими, якщо потрапите в інфекційне відділення", – додав Кличко.

Нагадаємо, 12 березня в Україні ввели карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Обмеження мали діяти до 23 квітня, але пізніше уряд їх продовжив.

Після завершення всеукраїнського карантину 11 травня й пом'якшення обмежувальних заходів, Кабмін ввів так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження будуть діяти тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що п'ятиетапний план виходу з карантину може бути скорочений, якщо відбудеться різке зниження кількості нових заражень коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram