ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ляшко: повне скасування карантину в Україні призведе до 140 тис. смертей до кінця року

Головний санлікар застеріг від передчасного зняття обмежень.

Ляшко: повне скасування карантину в Україні призведе до 140 тис. смертей до кінця року
Фото: facebook/Міністерство охорони здоров'я України

Якщо повністю скасувати карантин в Україні без введення профілактичних заходів, то до кінця року кількість померлих від коронавірусу сягне 140 тисяч. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на сторінці у facebook.

За його словами, введені в Україні профілактичні та протиепідемічні заходи дають свій результат, але передчасно скасовувати карантин не можна.

"І як би не хотілося усім нам позбутися цього карантину і коронавірусу, треба все ж включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно", - написав Ляшко.

Він пояснив, що отримав прогноз від Київської школи економіки щодо кількості жертв коронавірусу в разі передчасного скасування карантину. За їхніми даними, це може привести до 120-140 тис. летальних випадків вже до кінця 2020 року.

"Урядом планується пом'якшення карантину. Але за певних умов. За певних протиепідемічних, а не політичних умов", - підкреслив санлікар.

Нагадаємо, в Україні ввели карантин через загрозу коронавірусу 12 березня. Обмеження повинні були діяти до 23 квітня, але пізніше уряд їх продовжив.

В Офісі президента заявили про підготовку до часткового зняття карантинних обмежень після 11 травня. Планується так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження будуть діяти тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання.

Раніше Ляшко заявляв, що п'ятиетапний план виходу з карантину можуть скоротити, якщо відбудеться різке зниження кількості нових заражень коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram