ГоловнаСуспільствоПодії

Hromadske повідомило про напад поліцейських на журналіста Кутєпова

У Нацполіції обіцяють провести перевірку.

Hromadske повідомило про напад поліцейських на журналіста Кутєпова
Фото: hromadske.ua

Журналіст Hromadske.ua Богдан Кутєпов заявив про напад на нього співробітників поліції під час ранкового ефіру біля будівлі Кабінету Міністрів.

Інцидент потрапив на відео, яке транслював сам Кутєпов у прямому ефірі.

"Так, уранці 29 квітня журналіст разом з співведучим Микитою Мекензіним стрімив акцію протесту підприємців біля Кабміну. Мітингувальники виступали проти затверджених обмежень під час карантину. Журналісти вели трансляцію з пагорба в парку навпроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали покинути цю територію. Кутєпов пояснив, що в нього "службова необхідність" знімати з того місця, де краще видно протест. За це правоохоронці назвали його "клоуном", - повідомляє Hromadske.

Після того, як журналіст запитав, чому він повинен піти з обраного для ефіру місця, поліцейські почали погрожувати зламати камеру, а потім виштовхали журналістів з газону.

Поліцейські обурилися тим, що журналіст продовжував зйомку, і зламали стабілізатор. Прямий ефір довелося перервати.

На місце події викликали поліцію, журналісти написали заяву.

У пресслужбі Національної поліції підтвердили заяву від Кутєпова і заявили, що з'ясовують обставини інциденту.

Нагадаємо, сьогодні представники малого і середнього бізнесу вийшли на мітинг до будівлі Кабміну з вимогою послабити карантин. Люди хотіли почути від влади, чому карантинні обмеження - виборчі. Малий бізнес фактично паралізований, тоді як великий продовжує працювати.

Учасники акції намагалися перекрити дорогу своїми автомобілями, але їм не дала це зробити поліція.

Відзначимо, що Кабінет Міністрів має намір дозволити працювати 280 продовольчим ринкам в умовах карантину - рішення планують розглянути на засіданні сьогодні, 29 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram