ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Миколаївській області вже 14 хворих на COVID-19

14 квітня було діагностовано ще дев'ять нових випадків.

У Миколаївській області вже 14 хворих на COVID-19
Фото: фейсбук/Слуга Народу

У Миколаївській області на 9:00 14 квітня зафіксовано 14 випадків захворювання COVID-19, усі вони зафіксовані в одному районі – Вознесенському.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської ОДА у фейсбуці.

14 квітня було діагностовано ще дев'ять нових випадків. З них двоє інфікованих проживають у селі Воронівка, шестеро – з міста Вознесенська (чотири члени однієї сім'ї) й один – із села Прибужани.

"Зазначені особи належать до тісного кола спілкування, із раніше захворівшими, за релігійною ознакою", – зазначили в ОДА.

Відзначається, що з 20:00 13 квітня до 8:00 14 квітня по медичну допомогу звернулися четверо пацієнтів із підозрою на COVID-19. Одна людина госпіталізована в "Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб", іншим призначено амбулаторне лікування.

На цей час в інфекційному стаціонарі перебувають 17 пацієнтів із підозрою на COVID-19 і двоє – з лабораторно підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція COVID-19".

Ще три особи з лабораторно підтвердженим діагнозом отримують амбулаторне лікування вдома в умовах самоізоляції.

Нагадаємо, до 11 квітня Миколаївська область залишалася єдиним регіоном в Україні, де не фіксували випадків коронавірусу. Першими інфікованими стали дві жінки з Вознесенського району. Повідомлялося, що вони повернулися з Польщі. Їх госпіталізували в реанімаційне відділення.

Раніше відсутність коронавірусу в Миколаївській області почала розслідувати СБУ за статтею "службова недбалість". 9 квітня в Миколаїв з інспекцією приїжджав головний санлікар Віктор Ляшко, який розповів про "спецоперації" по звірці аналізів у різних лабораторіях. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram