ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кличко підтвердив смерть ченця Почаївської лаври в Києві

42-річний чоловік останнім часом перебував у Києво-Печерській лаврі.

Кличко підтвердив смерть ченця Почаївської лаври в Києві
Фото: EPA/UPG

У Києві від коронавірусу помер монах Почаївської лаври.

Про це на щоденному брифінгу у вівторок повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, за понеділок зафіксували два нові випадки коронавірусної хвороби в Києво-Печерській лаврі, а також одну смерть.

"Летальний випадок – це монах Почаївської лаври, який перебував в Києво-Печерській лаврі та був госпіталізований. Чоловікові було 42 роки", – розповів Кличко.

"Вчора ми посилили карантин у Лаврі. На території Лаври виставили чотири пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру. Також поліція та Нацгвардія контролюють входи та виходи з території. Потрапити туди можна тільки за спеціальним дозволом", – повідомив мер.

Обстеження в Лаврі вже пройшли 230 служителів і 68 учнів духовної семінарії. Сьогодні продовжиться відбір зразків у Київській духовній академії та семінарії.

"З ранку почали посилену дезінфекцію приміщень Києво-Печерської лаври, її будемо робити кожен день, як і медогляд усіх, хто проживає на території Лаври", – розповів він.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що 12 квітня в Києво-Печерській Лаврі від COVID-19 помер 47-річний ієродиякон Наум. Він потрапив до лікарні в досить складному стані, бо у ченця було багато супутніх захворювань. Двічі його тестували на коронавірус, але результат був негативний.

Також помер 73-річний насельник обителі архімандрит Нектарій (Коваленко). За даними медиків, у нього було багато хронічних захворювань і при важкій формі пневмонії дві проби на коронавірус не підтвердили наявності цієї інфекції.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом у Лаврі – майже 100 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram