ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ почало аудит системи охорони здоров'я

Сигнали про стан медичної системи України є дуже тривожними.

МОЗ почало аудит системи охорони здоров'я
Максим Степанов

Минулого тижня міністр охорони здоров'я Максим Степанов ініціював аудит вітчизняної медицини.

Про це інформує сайт Міністерства охорони здоров'я.

І хоча перевірка ще триває, сигнали про стан медичної системи України є дуже тривожними.

"Минулого тижня ми почали аудит усієї системи охорони здоров'я України. Станом на зараз можу сказати, що цифри, які ми отримуємо, сигнали, які ми отримуємо з регіонів – тривожні", – заявив Степанов на брифінгу.

У МОЗ зазначили, що з 1 квітня в Україні стартував другий етап реформи системи охорони здоров'я. Він полягає в тому, що практично всі комунальні медустанови (районні, міські, обласні лікарні) країни будуть отримувати кошти за прямим договором із Національною службою здоров'я. Станом на 1 квітня НСЗУ підписала договори з 1524 закладами спеціалізованої медичної допомоги.

Нагадаємо, новий етап медреформи дав можливість українцям вибирати лікаря не тільки первинної, а і вторинної, а також високоспеціалізованої допомоги. Лікарні тепер будуть отримувати гроші не за кількість місць, а за кількість наданих послуг, і не за субвенціями бюджету – виплати здійснює НСЗУ. Детальніше про зміни читайте в матеріалі LB.ua "З 1 квітня! Новий етап медреформи розпочався, що це означає?".

10 квітня перші 616 установ спеціалізованої медичної допомоги отримали аванс від НСЗУ. Загальна сума виплат склала 1 767 845 950 гривень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram