ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

З України до Італії вилетів літак з допомогою італійським медикам у боротьбі з COVID-19

З аеропорту "Жуляни" в Рим відправлений транспортний літак Нацгвардії з 5 тис. літрів дезінфекційних рідин.

З аеропорту "Жуляни" вилетів літак Національної гвардії України з допомогою італійським медикам у боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у фейсбуці.

"Україна продовжує допомагати Італії, яка бореться з коронавірусом. Сьогодні о 7:00 з аеропорту "Жуляни" в Рим вилетів транспортний літак Національної гвардії з вантажем 5 тис. літрів дезінфекційних рідин для потреб італійських медиків", – написав Геращенко.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko

Він підкреслив, що Україна робить "цей жест дружби і вдячності" тому, що італійські лікарі щодня борються за життя українців, які є у діаспорі.

"На жаль, четверо українців в Італії не змогли подолати небезпечний вірус і померли… Але є й хороша новина, учора в Італії вперше зареєстровано падіння темпів приросту кількості зареєстрованих випадків інфікування. За даними департаменту цивільного захисту Італії вчора захворіли лише 880 осіб. Це найнижчий показник, починаючи з 10 березня ", – зазначив Геращенко.

Він підкреслив, що карантин у Італії дає результати, але запізнення з його введенням уже коштувало життя 17 тис. італійців.

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Фото: facebook/МВС України

Геращенко додав, що постачання гуманітарної допомоги організовано за спеціальним указом президента України Володимира Зеленського. Він також запевнив, що загалом на сьогодні спиртова галузь України "повністю закриває потреби країни в дезінфекційних рідинах на основі етилового спирту й може закрити будь-які потреби Європи".

Нагадаємо, 3 квітня Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії, яка є одним із лідерів серед європейських країн за кількістю інфікувань коронавірусом. Допомога передбачає відрядження до Італії бригади українських медиків для допомоги в боротьбі з пандемією. Також Україна передасть Італії медичний спирт.

4 квітня 20 українських лікарів вирушили до Італії на два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram