ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Офісі президента визначили 61 готель для обсервації

Зеленський звернув увагу на те, що умови "мають бути комфортні".

В Офісі президента визначили 61 готель для обсервації
Фото: president.gov.ua

В Україні підготували 61 заклад для обсервації громадян, які прибувають з-за кордону і мають бути два тижні в самоізоляції для нерозповсюдження коронавірусу.

Про це йшлося на селекторній нараді президента Володимира Зеленського з представниками уряду та державних відомств, повідомляється на сайті ОП.

Президент звернув увагу на те, що умови в місцях обсервації повинні бути комфортними для людей.

"Усі пункти повинні бути перевірені, там повинні бути необхідні умови для ізоляції і обов'язково - для комфортного проживання", - підкреслив Зеленський.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко, так само, повідомив, що в готелі і санаторії вже відправлені окуляри, костюми і маски.

"Додатково обговорили процедуру ротації осіб, які прибувають на обсервацію. Було вирішено, що їм будуть робити ПЛР-тести на п'ятий-шостий день після вильоту. У разі негативного результату, тобто відсутності інфікування коронавірусом, людей відправлятимуть на самоізоляцію додому", - йдеться в повідомленні.

На нараді піднімалося питання захищеності медиків і надання їм гарантій роботи та відповідної оплати.

"Нам ніколи чекати, медики вже працюють на передовій, і оплата їх праці повинна бути відповідною вже зараз, а не через тиждень або через місяць", - зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що збільшення оплати праці медиків, як і індексація пенсій, почнеться із квітня.

Нагадаємо, у лютому 45 українців і 27 іноземців були евакуйовані з китайського Уханя через епідемію коронавірусу. Їх розміщували на обсервацію в медцентрі Національної гвардії "Нові Санжари" в Полтавській області.

Відтоді в Україну прибули тисячі громадян, яких в основному відпускають на самоізоляцію додому.

30 березня Кабмін схвалив обов'язкову обсервацію для громадян, які повернулися з країн із коронавірусом.

31 березня кілька евакуйованих громадян втекли з обсервації в київських готелях. Напередодні журналіст оприлюднив відео, як прибулі з В'єтнаму українці чинять опір обсервації і вириваються додому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram