ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Івано-Франківськ очікує пік епідемії в другій декаді квітня

"Ситуація йде до зростання. Якщо раніше ми одиницями вимірювали, то сьогодні - десятками".

Івано-Франківськ очікує пік епідемії в другій декаді квітня
Фото: facebook.com/ruslan.martsinkiv

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що пік епідемії коронавірусу в місті може бути у другій декаді квітня.

Про це він сказав у вівторок на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Ситуація станом на сьогодні загрозлива. В області зареєстровано 46 випадків ковіда-19, з них три летальні. 16 - у місті Івано-Франківську офіційно підтверджені референс-лабораторіями. Окремо в обласній інфекційній лікарні перебувають із підозрою 108 пацієнтів. У міських стаціонарах із пневмоніями і підозрами перебувають 166 осіб, за вчорашній день - 32 пневмонії додатково надійшли. Кожен день зростає кількість людей, які надходять із підозрою", - повідомив мер.

Він нагадав, що експрес-тести підтвердили коронавірус у кожного третього хворого з пневмонією.

"Ситуація йде до зростання. Якщо раніше ми одиницями вимірювали, то сьогодні - десятками. Наші прогнози - з 10 по 20 квітня ми очікуємо пік захворюваності", - сказав мер. За його словами, зараз необхідно вжити всіх можливих заходів, щоб уповільнити поширення хвороби. Для цього чиновники вирішили обмежити в'їзд у місто.

З четверга на дорогах будуть встановлені контрольно-пропускні пункти, де будуть вимірювати температуру, тим, хто в'їжджають, і рекомендувати жителям сусідніх районів без потреби не їхати в Івано-Франківськ.

Комісія також прийняла рішення обмежити користування дитячими майданчиками та відвідування рекреаційних зон. На час карантину заборонено розпалювати багаття і розпивати алкогольні напої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram