ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Тернопільській області від коронавірусу помер 68-річний чоловік (оновлено)

Він міг заразитися на похоронах від священника.

У Тернопільській області від коронавірусу помер 68-річний чоловік (оновлено)
Фото: Lb.ua

У Тернопільській області від коронавірусу помер 68-річний чоловік - житель Монастириського району.

Про це повідомляє оперативний штаб міської ради Тернополя у фейсбуці.

"В інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги помер хворий на COVID-19. Це житель села Ковалівка Монастириського району. Чоловікові було 68 років. Висловлюємо співчуття рідним", - ідеться в повідомленні.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, своєю чергою, розповів, що 9 березня чоловік був на похоронах у селі Швейків, де також перебував священник із Заліщиків - "нульовий" пацієнт у Тернопільській області.

"За даними свідків, під час поминального обряду були присутні близько 70 осіб. Загалом, за даними епідеміологічного розслідування, проведеного епідеміологами і поліцією, встановлено, що з початку березня священник контактував з близько 500 особами під час різних релігійних обрядів", - повідомив Геращенко у фейсбуці.

Усі ці люди потенційно можуть бути заражені, і їм радять терміново звернутися в поліцію (тел.: 102) або швидку допомогу (тел.: 103)

Сам священник перебуває в реанімації Тернопільської клінічної лікарні у важкому стані під апаратом штучної вентиляції легенів.

Шість сіл у Тернопільській області, включаючи Швейків і Ковалівка, закриті поліцією.

Раніше повідомляли, що в області підтверджено шість випадків захворювання COVID-19 - чотири випадки в жителів Монастириського району й один - у жителя міста Заліщики. Також сьогодні повідомляли про ще одного інфікованого - жителя Тернополя - чоловік нещодавно побував в Австрії.

Нагадаємо, перший випадок коронавірусу було підтверджено в Тернопільській області 21 березня - COVID-19 діагностували у 57-річного священник з міста Заліщики. Для запобігання поширенню інфекції в області з 21 березня введено режим надзвичайної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram