ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Дніпрі на обсервацію відправили 30 осіб, які повернулися з країн Балтії

Частину людей відправили на самоізоляцію в домівках.

У Дніпрі на обсервацію відправили 30 осіб, які повернулися з країн Балтії
Фото: Lb.ua

Приблизно 30 осіб, які прибули з країн Балтії в Дніпро у вівторок, 24 березня, відправили на обсервацію.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Протягом кількох годин люди відмовлялися виходити з автобуса і селитися в одному із закладів на території міста", - розповіла одна з прибулих Олена Довбань.

За її словами, приїжджих централізовано привезли з Києва до Дніпра, де в 21-й інфекційній лікарні у них взяли аналізи. Потім обіцяли відпустити додому на самоізоляцію. Частина людей, які живуть в інших містах області, відпустили, дніпрян ж вирішили відвезти на обсервацію.

"Ніхто не знав, що відбувається. Нас привезли вранці, сказали, - вас оглянуть і відпустять додому. Частина людей справді відпустили, а нам сказали сідати в автобус, мовляв, вас розвезуть додому, а повезли на обсервацію. Хоча ми теж підписали згоду на самоізоляцію. Я сиділа в кінці автобуса, було мало повітря і через кілька годин ми були вже згодні на все. Ми добиралися до Дніпра з вечора 22 березня", - розповіла дівчина.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі помер 45-річний чоловік, який тиждень тому повернувся з Єгипту і був доставлений до лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію.

20 березня "Укрзалізниця" анонсувала евакуаційний рейс з Києва до Риги (Латвія) і назад. З Риги поїзд вирушив у неділю. Поїзд рейсу 31/32 також відомий як "Чотири столиці", оскільки зазвичай курсує за маршрутом Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига. Пізніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що евакуація буде не лише з Латвії, а й з Литви.

Коли поїзд прибув до Києва, у 10 осіб зафіксували підвищену температуру. Пізніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що у пасажирів поїзда коронавірусу не виявлено.

Відзначимо, що 20 лютого в Нові Санжари привезли 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з Китаю. Разом з екіпажем літака, який їх привіз, і співробітниками служб, задіяних в евакуації, вони провели два тижні в обсервації.

Решта українців, яких евакуювали на батьківщину, самоізолюються в дома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram