ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Трьох пасажирів рейсу Мілан - Київ госпіталізували для перевірки на коронавірус

Тести показали негативний результат.

Трьох пасажирів рейсу Мілан - Київ госпіталізували для перевірки на коронавірус
Фото: Facebook Ukraine International Airlines UIA

Трьох пасажирів авіарейсу Мілан - Київ 12 березня госпіталізували для перевірки на наявність коронавірусної інфекції. Тести показали негативний результат.

Про ситуацію із цим рейсом в ефірі "1+1" розповів заступник міністра - головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Ми вже доправили трьох пасажирів у лікарню, зараз їм роблять діагностичне дослідження на предмет коронавірусної інфекції. Якщо діагноз буде підтверджено, продовжаться злагоджені дії епідеміологічної, медичної служб, поліції", - розповів Ляшко.

У МОЗ є список усіх пасажирів рейсу, на якому прилетіли ці люди. Кожен з них повинен отримати направлення на тест COVID-19. У разі потреби їх ізолюють і пролікують відповідно до встановленого протоколу.

Пресслужба МОЗ уточнила, що швидкі тести на коронавірус показали негативні результати, тобто хворобу не виявили.

Присутній на ефірі голова МАУ Євген Дихне за свого боку повідомив, що літак пройде дезінфекцію.

"Згідно з інструкцією, прописаною МОЗ, ми кожен літак обслуговуємо додатково дезінфекційними засобами. При цьому робиться дезінфекція практично всіх поверхонь у літаку, закуплено спеціальні засоби. Виїжджає бригада на літак одразу після висадки пасажирів і проводить повну дезінфекцію", - розповів він.

Нагадаємо, що в Україні наразі виявили трьох хворих із діагнозом COVID-19. Одного 39-річного чоловіка лікують у Чернівцях із початку місяця, його стан, судячи з повідомлень, не викликає побоювань. 12 березня стало відомо про ще двох хворих: у Житомирській області - 71-річна жінка, яка приїхала з Польщі, в Чернівецькій області - 64-річний чоловік, дружина котрого приїхала з Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram