ГоловнаСуспільствоПодії

У Жмеринці чоловіки в масках намагалися зірвати сесію міськради, є постраждалі

11 осіб затримали, поліцейські встановлюють їхні особи.

У Жмеринці на Вінниччині молоді люди в масках намагалися зірвати сесію Жмеринської міськради. В результаті постраждали вісім поліцейських і чотири нападники. 11 осіб затримали. Про це повідомив пресцентр Нацполіції Вінницької області. 

Фото: vn.npu.gov.ua

У зал, де проходила сесія, нападників не допустили поліцейські. Зловмисники жбурляли каміння і димові шашки, а також пошкодили вхідні двері і меблі в приміщенні міськради, розбили вікна.

Фото: vn.npu.gov.ua

На цей момент правоохоронці встановлюють анкетні дані 11 затриманих і встановлюють особи всіх учасників інциденту. Події зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Жмеринського відділу поліції. Вирішується питання про правову кваліфікацію.

Агентство "Укрінформ" повідомляє, що після завершення інциденту в Жмеринській міській раді сесія продовжила свою роботу.

Джерело агентства в міськраді припустило, що спроба невідомих увірватися до сесійної зали пов'язана з розглядом депутатами питання про позбавлення повноважень в.о. міського голови, секретаря міськради Юрія Світлака і, ймовірно, організована його опонентами.

Нагадаємо, сьогодні, 27 лютого, на ринку "Барабашово" в Харкові сталася бійка між підприємцями і муніципальною охороною. Вранці до ринку приїхали співробітники комунальних служб, щоб виконати рішення виконкому про знесення рекламної конструкції, що заважає будівництву нової дороги через територію ринку.

У результаті виник конфлікт із противниками будівництва. Почалися сутички із застосуванням піротехніки і сльозогінного газу. Постраждали чотири людини, вони отримали опіки очей, рук і ніг. На місці подій зібралися кілька сотень людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram