ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області вилучили понад пів тонни фальсифікатного алкоголю і більш ніж дві тисячі пачок сигарет

Виявлені акцизи направили на експертизу.

Учора, 25 лютого, поліцейські викрили 24-річного жителя Рівненської області на незаконному придбанні та перевезенні алкоголю і сигарет з ознаками підробки. У нього вилучили пів тонни алкоголю і близько двох тисяч пачок сигарет без акцизу. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

У селі Демидівка в поле зору правоохоронців потрапив вантажний автобус "Mercedes Vito" з механічними пошкодженнями.

Фото: НПУ
Фото: НПУ

Під час спілкування з водієм і за результатами поверхневої перевірки поліцейські виявили у вантажному відсіку алкоголь і тютюнові вироби сумнівного походження.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка виявила і вилучила 245 пляшок горілки з акцизними марками, що мали очевидні ознаки підробки, 430 літрів спирту в різних ємностях, а також 2046 пачок сигарет, більшість яких була без акцизу.

За фактом зберігання та перевезення товарів з підробленими марками акцизного податку розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Фото: НПУ
Фото: НПУ

У рамках кримінального провадження слідчі Демидівського відділення поліції підготували клопотання до суду про накладення арешту на транспортний засіб і вилучену продукцію. Акцизні марки направлять на експертизу.

Крім того, вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 204 Кримінального кодексу України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів).

Нагадаємо, в січні СБУ викрила механізм масштабної фальсифікації і збуту контрафактного алкоголю в різні регіони України. Контрафакт виробляли в промислових масштабах на лікеро-горілчаному заводі в Чернігівській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram